KidsCooking party

Cooking party

Kάθε φορά που τελειώνει ένα παιδικό πάρτυ στο σπίτι είμαι καταευχαριστημένη και κατακουρασμένη. Εκεί που κάθομαι ή καλύτερα πες σωριάζομαι, στην καρέκλα με όλο το χαμό γύρω μου λέω “άξιζε τον κόπο, το άγχος και το τρέξιμο όμως την επόμενη φορά θα κάνουμε κάτι πιο απλό” και εδώ πάντα κάποιος γελάει.
Έρχεται η επόμενη φορά, κάποια ιδέα θα μου μπει και ξανά από την αρχή ετοιμασίες.Η Μυρτούλα μας έκλεισε τα 7 !!! και το γιορτάσαμε με ένα ΠΑΡΤΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. Τα γενέθλια έπεφταν καθημερινή, δεν ήταν για μεγάλα πράγματα οπότε ένα themed party με λίγες φίλες της ήταν ότι έπρεπε.Τι χρειαστήκαμε?
Όρεξη, Οργάνωση, Συνταγές, Ποδίτσες, σκούφους και σκούπες.
Αποφασίσαμε να είναι τα παιδιά εκείνα που θα ετοιμάσουν κάποια από τα φαγητά του μπουφέ και … καθίστε καλύτερα – wait for it … Να στολίσουν όλα μαζί, μόνα τους την τούρτα!!!Μια ιδέα όλο δική της που ομολογώ ότι με τρόμαξε αλλά τελικά αποδείχθηκε super!!! Βασικά φοβόμουν ότι αυτό που θα βγει δεν ήταν αυτό που είχε φανταστεί. Εντάξει για να λέμε όλη την αλήθεια φοβόμουν επίσης μη δω και την τούρτα τούμπα-ανάσκελα στο πάτωμα. Την προετοίμασα ότι θα είναι μια πολύ ωραία διαδικασία και το αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη φτιαγμένη με αγάπη. Είπαμε ότι το σπουδαίο είναι που το σκέφτηκε, ότι και να γίνει μπορούμε να το δούμε αστεία, η διαδικασία αξίζει, το ταξίδι έχει σημασία και άλλα τέτοια 🙂 🙂 και κάπως έτσι ξεκινήσαμε.Τα κοριτσάκια φόρεσαν τις ποδίτσες που τους δώσαμε τις οποίες είχαμε φτιάξει από κάτι πολύ ρομαντικές πετσετούλες κουζίνας του ΙΚΕΑ. Βγήκαν πάρα πολύ γλυκούλες. Κρίμα που δεν είχα χρόνο να τους έραβα και δαντελάκια που πολύ θα ήθελα.

Για να τις φτιάξεις
Διπλώνεις/γαζώνεις τις επάνω άκρες δεξιά και αριστερά, ράβεις κορδέλα για το λαιμό και τη μέση et voila. Με λίγο πιο άνετη κορδέλα γίνονται one-size και κάνουν και για μαμάδες. Οι ποδίτσες μαζί με σετ σουπλά, χαρτοπετσέτες και δίσκο στο ίδιο σχέδιο έντυσαν το πάρτυ μας με συγκεκριμένο μοτίβο.Θα φορούσαν και σκούφους αλλά δυστυχώς αφήσαμε την κατασκευή για εκείνη την ώρα και δεν προλάβαμε να τους φτιάξουμε, έπρεπε να τους είχαμε ετοιμάσει νωρίτερα. Γίνονται πάρα πολύ ωραίοι χρησιμοποιώντας γκοφρέ χρωματιστό χαρτί και χάρτινα λουλουδάκια για στόλισμα.

Είχαμε στρώσει από πριν 3 τραπεζάκια, ένα με υλικά για πίτσα (με έτοιμο ζυμάρι), ένα δεύτερο με υλικά για τυρομπαλάκια για να φτιάξουν και το ζυμάρι και το τρίτο με υλικά για sticks λαχανικών.

Τα κορίτσια ζύμωσαν πίτσες και τυρομπαλάκια με απίστευτη ταχύτητα. Τα πιτσάκιαβγήκαν πολλά και σε διάφορα σχέδια. Άλλο έμοιαζε με πεινιρλί άλλο με τάρτα και άλλο με διαστημόπλοιο, ήταν όμως γευστικότατα. Τα τυρομπαλάκια, στα οποία ετοίμασαν και τη ζύμη, βγήκαν πιο ομοιόμορφα γιατί τους είχα δώσει δοσομετρητή.

Όταν τελείωσαν με τα ζυμώματα ήταν σε φάση και τώρα τι άλλο θα φτιάξουμε? Φουρνίσαμε και πήγαν στα λαχανικά. Όλες μαζί συγκεντρώθηκαν στο τραπέζι με τόση όρεξη και χαρά που δεν το πίστευα. Παραδέχομαι ότι αυτό το θέμα λαχανικά το είχα πιο πολύ για ξεκάρφωμα μπας και συγκινηθεί κανένα από τα ωραία χρώματα και φάει κάτι υγιεινό.

Κάποια έκοψαν πιπεριές και όλα μαζί ετοίμασαν σουβλάκια με πολλή όρεξη. Ανακάλυψαν μέχρι και το μπωλ με τα κεφτεδάκια και τα ρεβυθοκεφτεδάκια που είχα ετοιμάσει για τον μπουφέ και τα σούβλισαν και αυτά.. τα έπιασε και η πείνα άρχισαν να τσιμπολογάνε, τους πέφτανε και μερικά κάτω παραλίγο να αφήσουμε άδειο το μπουφέ.

Μετά ήρθε η μεγάλη στιγμή, το στόλισμα της τούρτας. Έφτιαξαν ότι ήθελαν με φούξια ζαχαρόπαστα, μικρά κουπάτ, χρωματιστό κας – κας (πως χοροπηδάει και απλώνεται σε όλο το σπίτι αυτό το πράγμα) και διακοσμητικά ζαχαρωτά. Στο τέλος η καθεμία διάλεξε κάτι από αυτά που δημιούργησε και έβαλαν από ένα στην τούρτα. Νομίζω ότι το να φτιάχνουν στολίδια με τη ζαχαρόπαστα πρέπει να το ευχαριστήθηκαν περισσότερο από όλα. Ήταν σαν να έπαιζαν πλαστελίνες … γλυκές πλαστελίνες που τρωγόταν κιόλας.

Την ίδια στιγμή για να δίνουμε όλη την εικόνα… Η γιαγιά μας ήταν στην κουζίνα σε ένα χάος και συνεχώς κάτι έπλενε και τακτοποιούσε ενώ 2 σκούπες κυκλοφορούσαν στο χώρο και όλο και κάποια μαμά σκούπιζε. Αρκετά δύσκολο σημείο ήταν το μάζεμα των τραπεζιών για την αλλαγή δραστηριότητας. Από ζυμάρια σε τούρτα και από τούρτα σε φαγητό.

Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και τα παιδιά νομίζω ότι το χάρηκαν πολύ. Υπήρχαν κάποια που ήταν πραγματικά πολύ ενθουσιασμένα. Εμένα αν με ρωτήσετε όμως ειλικρινά θα σας πω… αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα ήταν ότι πριν και μετά τα μαγειρέματα επειδή ήταν λίγα τα κοριτσάκια τριγύριζαν σε όλο το σπίτι και έπαιζαν μόνα τους… Ούτε δραστηριότητες, ούτε οδηγίες ούτε τίποτα. Στο τέλος έβαλαν μουσική και χόρευαν στο μπαλκόνι. Τα χάρηκα τόσο πολύ γιατί μου θύμιζε παλιά τα πάρτυ τα δικά μας όταν ήμασταν μικρά. Άντε και του χρόνου κάτι πιο απλό.

extra Tip για όποιον θέλει να το επιχειρήσει στο σπίτι του

Βοηθάει πολύ το να υπάρχει πρόγραμμα στο μυαλό της μαμάς.
Το δικό μου ήταν:

  • για 1 ώρα φτιάχνoυν τυρομπαλάκια και πίτσες
  • φουρνίζουμε για μισή ώρα
  • την ώρα του φούρνου κάνουν sticks λαχανικών & στολίδια για την τούρτα και εγώ ετοιμάζω μπουφέ
  • Στολίζουν την τούρτα και φυσάει η μικρή τα κεράκια
  • Τρώμε

 

Το πρόγραμμα βόλεψε για να μπορέσει να είναι έτοιμο το φαγητό για τον μπουφέ μια λογική ώρα αλλά και στο να μην μπερδευτούμε με την ώρα άφιξης της κάθε μικρής καλεσμένης. Όποια ερχόταν έμπαινε εκεί που βρισκόταν ήδη οι άλλες.Οι μαγειρικές δραστηριότητες είχαν οργανωθεί παράλληλα έτσι ώστε αν κάποιο βαρεθεί να μπορεί να κάνει κάτι άλλο το οποίο όμως τελικά δεν χρειαζόταν. Θα έλεγα ότι ήταν καλύτερα οι δραστηριότητες να γίνουν σειριακά. Περπάτησε και έτσι αλλά μέχρι να βρουν ρυθμό υπήρξε ένα μικρό θεματάκι. Ήθελαν όλα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να κάνουν το ίδιο πράγμα δίπλα στην εορτάζουσα. Χρειάστηκε να αποσύρω την εορτάζουσα να κάνει για λίγο τον επιβλέποντα και μετά τα βρήκαν μόνες τους.

Αξεσουάρ που χρειαστήκαμε

Λαστιχάκια για να πιάσουν τα μαλλιά τους έτσι ώστε να μην μπαίνουν τρίχες μέσα. Έτυχε και τους πήρα αυτά τα λαστιχάκια-βραχιολάκια.. ε! δεν φαντάζεστε πόση χαρά έκαναν, λες και δεν έχουν σωρό πεταμένα στο σπίτι τους εδώ και εκεί… δεν ξέρεις που θα τα πιάσεις κάθε φορά.Λαστιχένια γάντια μιας χρήσης. Φυσικά δεν βρήκα στο μέγεθός τους. Έβγαλα, για εφέ πιο πολύ, το κουτί με τα δικά μου. Είχαν μεγάλη ζήτηση .. τα φορούσαν κρεμασμένα και τα έψαχναν να τα πάρουν μαζί τους 🙂 Μωρομάντηλα, Υγρό απολύμανσης, κουπάτ, επιφάνειες κοπής, πλάστες μαρίζ.. ότι είχα και δεν είχα στα συρτάρια βγήκε έξω.

Καλή σας επιτυχία και καλά σκουπίσματα 🙂

Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)