Kidsτο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού των Νηρηίδων

το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού των Νηρηίδων

Στα 8α γενέθλια της Μυρτώς οργανώσαμε Κυνήγι Θησαυρού για 8 μικρές Νηρηίδες. Πως περάσαμε στο party τα είπαμε σε άλλο post. Εδώ θα δούμε αναλυτικά το κυνήγι και ελπίζω να πάρετε ιδέες και έμπνευση για να καταστρώσετε το δικό σας.

Τι χρειάζεται ένα κυνήγι θησαυρού?
Έξυπνα παιχνιδιάρικα μηνύματα να σε οδηγούν, ένα θέμα για να κρατάς το ενδιαφέρον και όλα αυτά να τα κουμπώσεις μαζί.
Ε! και προφανώς ΘΗΣΑΥΡΟ !!!

Η Μυρτώ που ήθελε το κυνήγι να είναι μια έκπληξη, μας έδωσε τουλάχιστον hint ότι το θέμα το ήθελε λίγο γοργονίσιο. Σε μια ελεύθερη μετάφραση εμείς το κάναμε για Νηρηίδες. Θαλασσινές οι μεν, θαλασσινές και οι δε.

Ο θησαυρός έπρεπε να είναι κάτι ουάου για εκείνες. Κάτι που δεν το περιμένουν, κάτι που να το δουν και να γυαλίσουν τα ματάκια τους. Αυτό δεν το λες και εύκολο στη γενιά που ρωτάς “Τι θέλεις για τα γενέθλιά σου?” και δεν ξέρουν να σου πουν.  Έτσι έκανα την υπέρβασή μου και παρόλο που δεν συμφωνώ (άλλο ένα κάστρο έπεσε) τους έβαλα μικρά μικρούτσικα κοριτσίστικα μανό safe-nails  που διαλύονται με νερό. Ε! αυτό πραγματικά θα ήταν έκπληξη γιατί κανονικά δεν τις αφήνω… άσε που αυτά τα συγκεκριμένα μανό είναι τόσο μα τόσο cute.

Για τη διαδικασία της ανεύρεσης ήθελα τα στοιχεία να εξάπτουν τη φαντασία τους, να τις κάνουν να κινηθούν εκτός ορίων σπιτιού και κάποια να τις παιδέψουν και λίγο (αλλά λίγο). Ήθελα επίσης να τις φέρουν πιο κοντά, να γνωριστούν καλύτερα τα κοριτσάκια που δεν ήταν από το σχολείο και να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο ομαδικά. Αυτό που δεν ήθελα ήταν να λειτουργήσει ως διαγωνισμός και να τις φέρει σε ανταγωνιστικές θέσεις ή να θεωρήσουν το θησαυρό ως έπαθλο.

Αρχικά έφτιαξα λίστες με ιδέες για τη μορφή των μηνυμάτων και λίστες με χαριτωμένες κρυψώνες.  Στη συνέχεια τα έβαλα σε μια λογική σειρά και μετά τα έντυσα κοριτσίστικα. Έγραψα το σενάριο και το έπαιξα στο μυαλό μου αμέτρητες φορές μέχρι που το έμαθα απέξω.

Τις προηγούμενες ημέρες είχα κάνει όλες τις ετοιμασίες, είχα εφοδιαστεί με τα υλικά και είχα δοκιμάσει και τα τρικ. Είναι σημαντικό κάποια να τα δοκιμάσετε γιατί μπορεί να μην σας πετυχαίνουν, μην πελαγώσετε τελευταία στιγμή. Την ημέρα του πάρτυ, το πρωί, μπήκαν όλα στη θέση τους. Πήρε 3.5 ώρες και όταν φύτεψα και το τελευταίο στοιχείο, 5 λεπτά πριν έρθει η Μυρτώ από το σχολείο αναρωτιόμουν… άραγε τα έβαλα στη σωστή σειρά ??

Στο χαρτί το κυνήγι θησαυρού ήταν υπέροχο. Στην πράξη ήθελε σίγουρα κάποιο μεγάλο να ακολουθεί και να τις σταματάει γιατί τρέχανε λίγο σαν τα τρελλά. Ήταν φοβερά ανυπόμονες, διάβαζαν το μήνυμα, δεν προλάβαιναν να το τελειώσουν, το πετούσαν πίσω και είχαν ήδη φύγει. Βέβαια κάποιες φορές έφταναν στο επόμενο βήμα και καταλάβαιναν ότι τελικά εκείνο το προηγούμενο χαρτάκι που παράτησαν το χρειαζόταν. Μια ομαδική υστερία και παράκρουση την είχαν.

Είχα υπολογίσει το συνολικό χρόνο του παιχνιδιού γύρω στη μια ώρα. Τελικά μας πήρε 40 λεπτά αλλά αν πραγματικά το είχαν κάνει μόνες τους, χωρίς καμία βοήθεια συντονισμού θα τους είχε πάρει πολύ περισσότερο. Μπορεί και να μην είχαν βρει ποτέ το θησαυρό 🙂
Το σίγουρο είναι ότι τους άρεσε πολύ και γιαυτό άλλωστε έτρεχαν σαν τα τρελλά από τον ενθουσιασμό τους. Ακόμη και η πεντάχρονη Μέλια μας ήταν πολύ χαρούμενη και αλαλιασμένη και αυτή.

Ας ψάξουμε λοιπόν όλοι μαζί το θησαυρό.
(Μην ξεχάσετε εσείς οι μεγάλοι να έχετε και ένα χαρτί με τα βήματα γιατί μέσα στο χαμό μπορεί να χαθείτε)

Η εκκίνηση έγινε με ένα μπαμ.

1ο μήνυμα

Η αρχή του παιχνιδιου πρέπει να γίνεται με έναν εντυπωσιακό τρόπο για να τους τραβήξει την προσοχή και να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Το δικό μας κυνήγι ξεκίνησε με το σκάσιμο ενός μπαλονιού όπου μέσα υπήρχε το πρώτο μήνυμα.

” Πριν πολλά πολλά χρόνια εδώ έμεναν Νηρηίδες. Οι Νηρηίδες ήταν κάτι σαν τις γοργόνες αλλά χωρίς ουρά. Μικρές θεότητες της θάλασσας, κόρες του Ποσειδώνα και της Δωρίδας. Όλη μέρα παίζανε, χορεύανε και κρύβανε τα πράγματά τους. Η Μυρτώ χρειάζεται τη βοήθειά σας για να βρει τους μικρούς τους θησαυρούς. Για να τους ψάξετε όλες μαζί έχουν ένα μήνυμα για εσάς.
Εμπρός λοιπόν …

Για να μπορέσετε να βρείτε τον παιχνιδιάρικο θησαυρό μας θα χρειαστείτε μαγικές δυνάμεις και καλή ενέργεια. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει ένα βιβλίο αλλιώτικο από τα άλλα και κρύβει κάτι χρυσό …”

2ο μήνυμα

Σε ένα κούφιο βιβλίο υπήρχαν μικρές χρυσές κορώνες και ένα μήνυμα.

“Βρήκατε τις μικρές μικρούτσικες κορωνίτσες των Νηρηίδων. Για να σχηματίσουν το μαγικό σας φυλαχτό θα πρέπει να ενωθούν με ένα ακόμη κομμάτι. Πηγαίνετε στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, χτυπήστε το κουδούνι και πείτε δυνατά “Χόκους Πόκους”

3ο μήνυμα

Στον 4ο όροφο μένει η αδερφή μου και τις περίμενε με ένα ξύλινο κουτί, με μεγάλες στρογγυλές χάντρες δύο χρωμάτων. Τις έβαλε σε σειρά να διαλέξουν από μια με κλειστά μάτια και μετά τους έδωσε το μήνυμα από τον πάτο του κουτιού.

“Μπράβο σας. Έχετε βρει δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για το φυλαχτό των Νηρηίδων. Για να μπορέσετε να φτάσετε πιο γρήγορα στο θησαυρό χωριστείτε σε δύο ομάδες ανάλογα με το χρώμα το οποίο σας έτυχε.
Τώρα χρειάζεται να ενώσετε τα δύο κομμάτια για να τα έχετε πάντα μαζί σας. Προσοχή… δεν πρέπει να τα χάσετε.

Στα αγαπημένα κουκλάκια της μαμάς της Μυρτώς και της Μέλιας υπάρχουν δύο φάκελοι.
Κάθε ομάδα θα πάρει το χρώμα της”

4ο μήνυμα

στα “αγαπημένα μου κουκλάκια” τις περίμεναν ένας πορτοκαλί και ένας πράσινος φάκελος. Ένας για κάθε ομάδα. Από αυτό το σημείο και μετά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Την πράσινη και την πορτοκαλί .
Ο κάθε φάκελος είχε αλυσιδίτσες για να φτιάξουν το κολιέ τους και φυσικά μήνυμα. Σε αυτό το σημείο έγινε και ένα μεγάλο μπουρδούκλωμα. Αντί για τα δικά ΜΟΥ αγαπημένα κουκλάκια βρεθήκανε στα δικά ΤΟΥΣ αγαπημένα κουκλάκια όπου εκεί είχε φυτευτεί στοιχείο από άλλο στάδιο και τρέχαμε να το μαζέψουμε.

Αυτά είναι τα αλυσιδάκια που θα ενώσουν την κορώνα με το γούρι και θα γίνουν το μαγικό σας κολιέ. Εμπρός λοιπόν! Καθίστε για λίγο σε ένα τραπέζι, ξεκουραστείτε πριν μπλέξετε σε νέες περιπέτειες και φτιάξτε το.
Μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται σαν κορώνα ή σαν λουλούδι… φτιάξτε το με το δικό σας τρόπο. Φορέστε το και με τις καινούριες σας δυνάμεις συνεχίζετε

πράσινη Ομάδα: Σε κάποιο μπαλκόνι υπάρχει μια παιδική τσουλήθρα. Από κάτω της θα βρείτε κολλημένο το επόμενο στοιχείο.
πορτοκαλί Ομάδα: Σε κάποιο μπαλκόνι υπάρχει μια κολοκύθα. Θα βρείτε πάνω της κολλημένο το επόμενο στοιχείο.

5ο μήνυμα

Αυτός είναι ένας χάρτης κωδικών, θα το χρειαστείτε για να αποκωδικοποιήσετε το επόμενό σας βήμα.
Πηγαίνετε στο έπιπλο με τα δύο συρτάρια.
Διαλέξτε το φάκελο με το χρώμα της ομάδας σας.

6ο μήνυμα


Σε αυτό το βήμα τα κορίτσια έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το χάρτη κωδικών από το προηγούμενο στάδιο και να κάνουν αντικατάσταση.

πράσινη ομάδα: Χρωμάτισε με πράσινο μολύβι τη λευκή σελίδα στο ΡΧΗΘΔΜΗΤΖ [ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ] πορτοκαλί ομάδα: Χρωμάτισε με πορτοκαλί μολύβι τη λευκή σελίδα στο ΝΖΝΑΖΡΕ [ΑΣΑΝΣΕΡ]

7ο μήνυμα

Η κάθε ομάδα βρήκε ένα λευκό χαρτί που έπρεπε να ζωγραφίσει με μολύβι για να αποκαλυφθεί το αόρατο μήνυμα που ήταν γραμμένο με λευκή κηρομπογιά.
Αυτό το κόλπο θα είχε πετύχει καλύτερα αν δεν είχε ήδη πέσει η Μυρτώ σε ένα λευκό χαρτί πριν το πάρτυ. Όπως πήγε να γράψει επάνω του, μου λέει καλέ μαμά εδώ γράφει ΕΛΙΑ (γιατί προφανώς αν το προσέξεις στο φως μπορείς να δεις  τι γράφει). Ήταν λοιπόν υποψιασμένη και όταν βρήκε η ομάδα της τη λευκή σελίδα το διάβασαν αμέσως και προσπέρασαν το βήμα πολύ εύκολα.

πράσινη ομάδα: ΕΛΙΑ
πορτοκαλί ομάδα: ΠΛΟΥΜΕΡΙΑ

8ο μήνυμα


Η πράσινη ομάδα βρέθηκε στην ταράτσα και βρήκε το μήνυμα κολλημένο στην ΕΛΙΑ.
Η πορτοκαλί ομάδα βρέθηκε σε ένα μπαλκόνι και βρήκε το μήνυμα κολλημένο στη γλάστρα της ΠΛΟΥΜΕΡΙΑΣ (ή frangipani ή αιγυπτιακό φούλι)

Για να διαβάσεις αυτό το μήνυμα θα χρειαστείς κάτι από το επόμενο μέρος.
Αποστολή σου είναι να βρεις την κόκκινη διαφάνεια στο:
πράσινη ομάδα: ξύλινο τραπέζι στο μπροστά μπαλκόνι
πορτοκαλί ομάδα: πλαστικό σπιτάκι
[από κάτω υπήρχε κάτι που έμοιαζε με κόκκινη μουτζούρα]

9ο μήνυμα

Στο μέρος που έφτασε η κάθε ομάδα βρήκε την κόκκινη διαφάνεια και έπρεπε να τη βάλει πάνω στην προηγούμενη μουτζούρα. Αυτή η μουτζούρα τι ήταν?
Γράφεις ένα μήνυμα με ανοιχτό γαλάζιο μολύβι και από πάνω το μουτζουρώνεις με κόκκινο να μη φαίνεται. Όταν βάλεις επάνω μια κόκκινη διαφάνεια σου αποκαλύπτεται το μήνυμα… το να το φτιάξεις δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πρέπει να δοκιμάσεις πόσο γαλάζιο ή πόσο αχνό και πόσο κόκκινο ή πυκνό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο αλλά να φαίνεται και με την κόκκινη διαφάνεια. Το μήνυμα που προέκυπτε ήταν δυσανάγνωστο αλλά αυτό δεν πείραξε τις κράτησε ένα τσακ παραπάνω… Σας προτείνω να είναι κάτι μονολεκτικό με κεφαλαίους ευδιάκριτους χαρακτήρες.

πράσινη ομάδα: ΨΥΓΕΙΟ
πορτοκαλί ομάδα: ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

10ο μήνυμα



Η κάθε ομάδα πήγε στο μέρος που της είχαν υποδείξει οι Νηρηίδες και βρήκε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με μια φωτογραφία από το επόμενο στοιχείο.

πράσινη ομάδα: το καλάθι με τα κουκλάκια της Μέλιας
πορτοκαλί ομάδα: το συρτάρι με τα κουκλάκια

11ο μήνυμα

 

πράσινη ομάδα: Βρήκαν έναν πράσινο φάκελο που μέσα είχε ένα φως για να εμφανίζει την αόρατη γραφή. Το μήνυμα έλεγε:
” Η άλλη ομάδα σας χρειάζεται, ενωθείτε. Αν δεν καταλάβει τι σας χρειάζεται σημαίνει ότι δεν έχει φτάσει στο ίδιο βήμα ακόμη. Περιμένετε”
πορτοκαλί ομάδα: Μέσα σε έναν πορτοκαλί φάκελο βρήκαν ένα μήνυμα που έλεγε:
“Για να διαβάσεις το μήνυμα χρειάζεσαι κάτι από την άλλη ομάδα. Αν δεν καταλαβαίνει τι χρειάζεστε σημαίνει ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το βήμα και πρέπει να τους περιμένετε. Και από κάτω με αόρατο μελάνι έγραφε: ”                          ” , ”   “

Η μεγάλη στιγμή !!!

Επιτέλους οι δύο ομάδες ενώθηκαν. Έβαλαν κάτω το μηνυματάκι τους, το φακό τους και τα κοιτούσαν μέχρι που το έπιασαν το νόημα πως θα το διαβάσουν. Έκλεισαν τα φώτα και διάβασαν με το μαγικό φως το αόρατο μήνυμα.
“Τι θα πάρει η Μυρτώ όταν πάει ταξίδι?”
“239”
Ήταν πολύ exciting όπως το διάβαζαν σιγά σιγά όλο αγωνία.

Μετα άρχισαν να κατεβάζουν ιδέες για το τι θα πάρει η Μυρτώ στο ταξίδι. Τι θα πάρει? τι θα πάρει? Μα φυσικά τη βαλίτσα της θα πάρει. Τη βρήκαν, την άνοιξαν και είδαν το μικρό βαλιτσάκι και το λουκέτο.

Ξανά σύσκεψη για το πως ανοίγει. Εκεί μόνο το κεφάλι τους που δεν έξυναν αμήχανα να κατέβει καμιά ιδέα όπως στα καρτούν. Μέχρι που πετάχτηκε η Αλίκη και είπε “Ξέρω είναι το 239”.

και ταράμ τατάμ . . . ο Θησαυρός αποκαλύφθηκε. Χαρά! τσιρίδες! χοροπηδητά!

Είχα μεγάλη αγωνία για αυτό το παιχνίδι. Ίσως γιατί εγώ δεν είχα παίξει ποτέ και δεν μου το είχα. Στην αρχή δεν φαινόταν εύκολο, αλλά με συμβουλές και βοήθεια από τον αγαπημένο μου που έχει κάνει και πρόσκοπος κατάφερα να το χτίσω. Όταν βρήκα την ιδέα της συναρμολόγησης του κολιέ ενθουσιάστηκα μόνη μου και δεν μπορούσα να το μοιραστώ με τη Μυρτώ που το ήθελε έκπληξη. Ήθελα να δω τα μουτράκια τους όταν θα έβρισκαν το κούφιο βιβλίο με τις κορωνίτσες και φυσικά όταν βρουν το θησαυρό. Γουστάρω επίσης πολύ να τα βλέπω να ενεργοποιούνται όλα μαζί και να τρέχουν πέρα δώθε όλο περιέργεια.  Το σχέδιο το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα για να βρω τρύπες και αδιέξοδα και σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει πολύ. Φαινόταν παραμυθένιο στο χαρτί και αγωνιούσα πολύ να το δω να γίνεται.
Τελικά το διασκέδασα και εγώ, μπορεί και περισσότερο από εκείνες 🙂

mission accomplished
Ciao

 

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)