Kidsένα party Φιόγκος
party Φιόγκος

ένα party Φιόγκος

Η Μυρτώ μας έκλεισε τα 5 !!!
Party-στήκαμε και φέτος με φιόγκους και πον πον 🙂

Το party μας πήγε καλά, ο καιρός πάλι όχι. Δυστυχώς οι μεγάλοι δεν ευχαριστήθηκαν το μπαλκόνι και  κλείστηκαν στο σαλόνι, λίγο πιο στριμωχτά από ότι ήλπιζα. Τα παιδάκια όμως είχαν εξασφαλισμένο το  χώρο τους και άπλα για το παιχνίδι.

Τα οργανωτικά του πάρτι βρίσκονται ήδη γραμμένα εδώ από πέρυσι. Ίδιες σκέψεις, ίδια φιλοσοφία. Θα  προσθέσω τις φετινές παρατηρήσεις/διαπιστώσεις και μετά θα ασχοληθώ με τα διακοσμητικο-κατασκευαστικά.

Επιβεβαιώνω ότι το να σερβίρεις τα παιδιά σε έτοιμα μπολάκια ή ταπεράκια, όπως είχα αναφέρει  παλαιότερα, είναι πολύ καλή ιδέα. Τα παιδιά μαζεύονται γρήγορα και τρώνε πιο ήρεμα. Φέτος για το  φαγητό διαλέξαμε χρωματιστά μπολ τα οποία κράτησα και έτσι από τώρα και μετά θα τα έχουμε για όλα τα πάρτι μας (τα δανείζω και σε φιλικά παιδικά πάρτι 😉 μαζί με τις καρέκλες και το τραπέζι Ikea ).

Πέρυσι είχα μείνει με τον προβληματισμό “τι ώρα πεινάνε τα παιδάκια και ποιά είναι η ιδανική ώρα να τα σερβίρεις”. Ε! ούτε φέτος έβγαλα κανένα σοβαρό συμπέρασμα … τα  παιδάκια πείνασαν από τις 7.15 !!! Ευτυχώς με τα έτοιμα ταπεράκια δεν είχαμε καθυστερήσεις. Παρόλο που είχαμε μπουφέ με cup cake, μπισκότα και γλυκά για να έχουν απογευματινό δεν τον προτίμησαν, τσάκισαν όμως κάτι κριτσίνια  που βρήκαν καταλάθος στην κουζίνα και έγινε παρέλαση. Μυστήρια τα παιδάκια 🙂 Το  παίρνω πάντως απόφαση για την επόμενη φορά.. Το φαγητό πρέπει να είναι έτοιμο στις 7 και όποτε πεινάσουν.

Τέλος μεγάλη εντύπωση έκαναν τα αρκουδομπουκαλάκια.. λόγω του ειδικού στομίου που σας είχα πει. Τα πήρα από το πρατήριο “Νερά Κρήτης” στο πικέρμι και τους ζήτησα ειδικά τις “πιπίλες” όπως τις λένε, τις οποίες δεν δίνουν απαραίτητα μαζί με κάθε μπουκαλάκι. Αν ενδιαφέρεστε ρωτήστε πρώτα στο τηλέφωνο για σιγουριά γιατί εγώ πήρα τις τελευταίες 30 🙂

Φιόγκοι

Επειδή δεν βρίσκω το χρόνο και την ηρεμία να χαζο-καλλιτεχνίζομαι και να χειροτεχνώ, τα  πάρτι και οι εκδηλώσεις μας είναι καλή ευκαιρία για να το βάζω στο πρόγραμμα.

Με αφορμή την καινούρια μου εμμονή να φτιάχνω φιόγκους origami βρέθηκε και το θέμα μας.  Οδηγίες βρήκα εδώ αλλά είναι αλήθεια είναι ότι το βίντεο ήταν αυτό που με βοήθησε πολύ. Στην αρχή  είναι λίγο μπερδεψιάρικο αλλά άμα φτιάξεις μερικούς λύνονται τα χέρια σου. τώρα πλέον τους φτιάχνω  με κλειστά μάτια. Το φοβερό με αυτούς τους φιόγκους είναι ότι μεταμορφώνουν οποιοδήποτε χαρτάκι  χρησιμοποιήσεις… τα τετράγωνα χαρτάκια γραφείου, αποκόμματα περιοδικών και εφημερίδων γενικά ότι να  ναι. Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και τα λεπτά χαρτάκια κάνουν εντυπωσιακούς φιόγκους με όγκο και  βάθος. Μετά από πολλές δοκιμές έχω να σας πω σαν tip ότι όσο χοντραίνει το χαρτί γίνεται και όλο και πιο δύσκολα ο φιόγκος γιατί το χαρτί  σπάει εύκολα. Το πάχος του είναι εντάξει μέχρι το βάρος ενός συνηθισμένου canson.

Χάρτινοι φιόγκοι μπήκαν στην πρόκλησή μας, στους τοίχους μας στα μπολάκια με τους μπισκοτένιους φιόγκους &  τα ζαχαρωτά. Φιόγκοι φυσικά και στα δωράκια για τα παιδιά.

Για κοριτσάκια

πλέξαμε φιόγκους με βελονάκι και φτιάξαμε τσιμπιδάκια. Το δωράκι το τυλίξαμε με χαρτί αφής και το  βάλαμε μέσα σε κάτι γλυκούλικα τσαντάκια που έφτιαξα με Pattern από εδώ. Από έξω φυσικά το τσαντάκι  είχε .. τι άλλο φιόγκο. Για αλλαγή έκανα φιόγκο με χαρτί αφής. Έκοψα μια λεπτή λωρίδα και την έδεσα.  Το tip για αυτό ήταν ότι πρέπει να τσαλακώσεις πρώτα το χαρτί αφής για να είναι πιο ανθεκτικό στο  δέσιμο. Αν πας να το δέσεις ατσαλάκωτο σου σκίζεται αμέσως.

 

Για αγοράκια

δεν είχε φιόγκους όπως ήταν φυσικό αλλά σκουπιδοπαρέα. Βάλαμε τα σκουπιδοτενεκάκια μέσα σε κουτάκια που φτιάξαμε  και τα δέσαμε φιόγκο με απλή κορδέλα.

Στο τέλος αφού εξάντλησα το θέμα με τους φιόγκους, για αλλαγή και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα,  στόλισα τους τοίχους με πον – πον. Δεν τα έκανα με το γκατζετάκι που σας είχα πει εδώ, γιατί έτσι  βγαίνουν πιο μικρά και τσαλακωμένα, αλλά με τις οδηγίες της μαρθούλας. Τώρα τελευταία τα pon pon  είναι πολύ της μόδας, παντού βλέπω μεγάλα λαχταριστά και φουντωτά πον πον. Για αλλαγή σκέφτηκα να τα κάνω σχετικά  μικρά κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο σαν χαλί. Μακάρι να είχα χρόνο να γέμιζα όλο τον τοίχο  με τέτοια.

Μετά τις τόσες κορδέλες και τους τόσους φιόγκους τη Δευτέρα έπεσα τέζα και ευτυχώς που είχα ένα  δωράκι της κουμπαρούλας μου για μασάζ για να αρχίσω να συνέρχομαι.. προβληματιζόμουν όμως για να  χρειάζομαι spa για να συνέλθω από το παιδικό πάρτι μήπως πρέπει να κόψω κάτι ?? 🙂 🙂

Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)